Известие

Collapse
No announcement yet.

въпрос за обороти

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• въпрос за обороти

някой може ли да ми каже как да вдигна малко оборотите на моята 'талянка, тъй като работи на едва скромните 250 - 300 и старта и е доста куц....поне си мисля че това е причината
    alfa romeo 33 ...crushed and sold!

Колега на 250-300 няма как да работи штеше да гасне !
    Оборотомера не ти е верен !
    А за тромавия старт може да има куб причини !
    Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

ок...хубаво, може и да не е верен оборотомера, и все пак ако може някой да ми каже от къде да вдигна оборотите пък на принципа проба - грешка...но се съмнявам че греша...

Comment

ако ти е с карбуратори колата, трябва да отидеш да ти ги регулират прецизно някъде. ако е инжекцион не може да буташ оборотите и проблема ти е другаде.
        точка

Comment

Кажи ква е колата и най-добре иди на една свястна диагностика, за да ти кажат къде е проблема, вместо да си "вдигаш оборотите", каквото и да значи това.
          (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Що не пробваш да почистиш машинката за празен ход (ако имаш такава). Оборотомера ми и на мен понякога показваше стойности 2 пъти по-малки от реалното, така че не се изненадвай.
            33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

колата е 1.4 I и не мисля че има нужда от диагностика тъй като я карам 2 месеца вече...не мени обороти има си мощност но работи на ниски обороти. ако може някой да ми каже къде е това моторче за празен ход и ще си я оправя....дирих некоя врътка ама нема...преди тва имах ауди 80 дърто на библия ама беше с карбуратор....там си въртиш жигльорите и си настройваш оборотите ....та моля само да ми кажете къде е това "моторче за празен ход"....извинявам се предварително че не мога да обесня за какво търся съдействие

Comment

моторчето ти за празен ход държи оборотите м/у 850-900. то се управлява от ЕКУ-то на инжекциона. врътки и такива работи няма при теб.
                точка

Comment

ясноооо....мерси за пояснението колега kolev...значи за да се настроят оборотите между 850 - 900 трябва да се качне колицата на комп...е мисля че ми стана пределно ясно и благодаря на всички колеги за мненията

Comment

той компа винаги се стреми да ги държи тия обороти. като я закараш на диагностика, ще ти кажат точните обороти на празен ход щото на оборотомера не може да вярваш. а също и дали има някаква грешка записана, т.е. нещо за смяна по инжекциона дали имаш. преди да отидеш обаче, смени свещи и кабели.
                    точка

Comment

re

С извинение и уважение към мненията на всички останали, бих искал да ти кажа да направиш следното:
                      1. Нищо не сменяй.
                      2. Изключи + клема на акумулатора за около 15 мин, което ще реши проблема ти с оборотомера.
                      3. моторчето за празен ход е срещуположно на жилото на газта. С два болта е еврейска звезда или шестограм.
                      4. Пак там има един пластмасов уред, наречен потенциометър (оста, на която е жилото за газта, свършва с него). Когато той загуби правилното си положение мени оборотите, започвайки работа на ниски, понякога на високи.
                      Засега е това. Успех.
                      Alfa Romeo 1.4 imola

Comment

преди да почистя моторчето за празен ход оборотомера ми показваше около 950, колкото е и по книжката, но колата тресеше на празен ход и понякога гаснеше. След като почистих въпросното моторче, двг спря да друса и да гасне, но оборотомера показваше, а и до сега си показва, 500 об./мин на празен ход. Преди показваше 950 а двг работеше като на 500, сега показва 500, а работи като на 950. Нищо не разбирам ама не се и напъвам. За мен по-важно е как работи, а не колко показва оборотомера.
                        Alfa Romeo 33 1.7 Boxer 16V

Comment

Проблема е в оборотомера, те са се прочули с тия простотий.
                          33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

таблото се разглобява, откача се оборотомера и в задната му част има един тример за настройка.
                            точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                              таблото се разглобява, откача се оборотомера и в задната му част има един тример за настройка.
                              Колега, можеш ли малко по-подробно да обясниш за тази операция. Ако имаш и снимки ще е супер. Мислиш ли,че след тази настройка оборотомера ще показва правилно?
                              Alfa Romeo 33 QV 92' - Ex
                              Fiat Coupe 2.0 20V TURBO KINUGAWA TD06SL2 - 25G Billet; Madness Motorsport Remap; OMP Lowering Springs Kit -30mm;HDI EBC;17" Fittipaldi Avon; 390HP & 426NM

Comment

Working...
                              X